500 Gram Kadayıfa Ne Kadar Şeker Konur? Yarım Kilo Kadayıfa Ne Kadar Şeker Gider ve Şerbet Ölçüsü Nedir?

Geleneksel tadıyla kadayıf, Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarındandır. Hem özel günlerde misafir ağırlamak hem de tatlı krizlerini bastırmak için uygulanan bu tarifi adım adım takip ederek kolayca hazırlamak mümkün. Tarifini bilmeyenlerin merak ettiği 500 gram kadayıfa ne kadar şeker konur, yarım kilo kadayıfa ne kadar şeker gider ve ne kadar şerbet dökülür sorularının yanıtı kadayıfın şerbetle mükemmel bir denge oluşturması için oldukça önemli.
Giriş Tarihi: 29.08.2023 16:20 Güncelleme Tarihi: 29.08.2023 16:20

Kadayıf tatlısı, birçok farklı çeşitle sunulabiliyor. Ceviz, fındık veya kaymakla doldurulabilinen tatlı, birçok farklı damak zevkine hitap ediyor. Ayrıca kadayıf, dünyanın birçok ülkesinde de sıklıkla tercih edilen tatlılardan biri! 500 gram kadayıfa ne kadar şeker konur, yarım kilo kadayıfa ne kadar şeker gider soruları tarifin en önemli detaylarını oluşturuyor. İşte 500 gram kadayıf şerbet ölçüsü..

500 Gram Kadayıfa Ne Kadar Şeker Konur?

500 gramdan yapacağınız kadayıf tatlısı için gereken malzemeler:

500 gram taze kadayıf
200 gram terayağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz (isteğe bağlı fındık)

Şerbeti için gereken malzemeler:

3 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Şerbetin soğuması için öncelikle şerbet hazırlanır. 3 su bardağı şeker, 3-4 damla limon suyu ve 3.5 su bardağı su eklenir. Karıştırılır ve ocağa alınır. Şerbet kaynadıktan sonra 15 dakika daha pişirilmeye bırakılır. Başka bir tencerede 200 gram tereyağı eritilir ve yarım çay bardağı sıvı yağ eklenir. Birbirine yapışılı kadayıflar ayrılır ve küçük parçalar haline getirilir. Üzerine tereyağı eklenir ve tüm kadayıflar karıştırılır. Kadayıfı pişireceğiniz borcam, katı tereyağı ile yağlanır ve kadayıfın bir kısmı borcama dökülür.

Her tarafa eşit olacak şekilde dağıtılır. Borcama dağıtılan kadayıf, bir bardak yardımıyla bastırılır ve düz olması sağlanır. Üzerine, isteğe bağlı olarak tercih edilen ceviz veya fındık dökülür. Her yere eşit olacak şekilde paylaştırılır. Cevizlerin üzerine kadayıfın kalanı eklenir ve tüm borcama dağıtılır. Üstü yine bir bardak yardımıyla bastırılır. Kadayıfın çıtır olması için oldukça önemlidir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına eklenir, altı ve üstü hafif kızarana kadar bekletilir. Soğutulan şerbet, sıcak tatlının üzerine dökülür ve soğumaya bırakılır. 3-4 saat sonrasında servise hazırdır. İsteğe bağlı olarak üzerine cevizle servis edilebilir.

500 Gram Kadayıfa Ne Kadar Şerbet Dökülür?

500 gram kadayıftan yapacağınız tatlı için, 3 su bardağı şeker ve 3.5 su bardağı sudan oluşturulan şerbet yeterlidir.

HABERİN DEVAMI