Harranlı kadınlardan büyük girişim: Unutulmaya yüz tutan lezzetleri dünyaya tanıtıyorlar
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde bulunan Harran'da açılan yemek kursunda eğitim alan kadınlar, zengin yemek kültürüyle öne çıkan ve gastronomi alanındaki lezzetleriyle de adından söz ettiren Şanlıurfa'da unutulmaya yüz tutan yöresel yemekleri öğrenerek ziyaretçilere ikram ediyor.
Kendine özgü mutfağıyla öne çıkan tarihi kentte, çiğ köfte, yumurtalı köfte, borani, ağzı açık, semsek yemekleri ve bostana salatasından şıllık tatlısına kadar çok sayıda lezzetin gelecek kuşaklara aktarımı için çeşitli çalışmalar yapılıyor.
Bu kapsamda, Harran İlçe Halk Eğitim Merkezince kaymakamlığın destekleriyle Harran Gastronomi Merkezi'nde kadınlara yöresel yemekler ve garsonluk konusunda eğitimler verilmeye başlandı. Merkezde açılan kursta eğitim alan 15 kadın, Şanlıurfa ve Harran'ın unutulmaya yüz tutan yöresel tatlarını ören yerlerini gezmeye gelen ziyaretçilere ikram ediyor.