Konservelerdeki ölümcül bakteri tehlikesi: Dikkat! Bu detayı atlarsanız sağlığınızdan olabilirsiniz...

Kış ayları gelmeden bir sürü konserve hazırlarız. Özellikle de domates konservesi fazlasıyla yapıp dondurucuya atarız. Yazdan bu hazırlıkları yapmak, kış ayları geldiğinde hayatımızı kolaylaştırır. Fakat, konservelerin büyük bir kısmı gerekenden daha düşük sıcaklıkta saklandığında çeşitli zehirlenmeye yol açabiliyor. İşte detayları...
Giriş Tarihi: 04.09.2022 10:53 Güncelleme Tarihi: 04.09.2022 11:11

Meyve ve sebzeleri mevsimi dışında da tüketebilme imkanı sağlayan konserveler, bu yıl da geleneksel yöntemlerle evlerde yapılıyor. Kışa hazırlık yaparken doğru yöntem ve koşulları dikkate almak gerektiğine dikkat çeken Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, her gıdanın doğru işlem görmesi gerektiğini, aksi takdirde 'botulismus' toksini sebebiyle ölümcül zehirlenmelerin meydana gelebileceği konusunda uyardı.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.