Kurban eti hakkında bilinmesi gerekenler: Kaç saat bekletilmeli, kronik hastalar nasıl tüketmeli, et nasıl saklanmalı?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Beslenme uzmanlarından özellikle kronik hastalığı olanlara uyarılar geliyor. Kronik rahatsızlıkları olanların yanı sıra kurban etinin saklanması, dinlendirilmesi ve pişirilmesi hakkında detaylı bilgiler veren Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Uzm. Diyt.Gizem Aydın Amil, 12-24 saat kuralına dikkat çekti! İşte kurban eti hakkında bilinmesi gerekenler...
Giriş Tarihi: 13.06.2024 10:35 Güncelleme Tarihi: 13.06.2024 10:56

Vücudun ihtiyacı olan birçok mineral ve vitamini bulunduran kırmızı et ile ilgili Uzman Diyetisyen Gizem Aydın Amil, özellikle böbrek rahatsızlığı olan ve diyalize giren bireylerin için diyaliz ihtiyacını arttırabileceğini belirtti. Peki bu bayramda kronik hastalar nasıl beslenmeli, et tüketirken nelere dikkat etmeli, kurban eti nasıl saklanmalı?

HABERİN DEVAMI