Lezzetine meftun olacağınız bir tat: Cennet çamuru tatlısı

Kilis mutfağına Halep’ten gelmiş bir lezzet olan cennet çamuru, lezzeti ve görünümüyle herkesin bayılacağı lezzetler arasında yerini alıyor. Kaymaklı künefeye benzeyen bu tatlı, ilginç ismiyle akıllarda bir soru işareti oluşturuyor. Kilis mutfağının göz bebeği olan bu tatlının adında saklı olan hikaye çamura benzemesinden dolayı ortaya çıkıyor. Fakat tadı ise akıllara durgunluk veriyor. İşte cennet çamuru tatlısı tarifi...
Giriş Tarihi: 14.03.2023 12:03 Güncelleme Tarihi: 14.03.2023 12:03

Kilis'e özgü olan bu lezzet, 1957 yılında cennet çamuru ismine sahip oluyor. Cennet çamuru denmesinin sebebi ise, bu tatlıyı tadan bir müşterinın: "Tıpkı cennet gibi güzel! Böyle bir tat ve lezzet olamaz!" demesi ile bu hikaye başlıyor. Bunu duyan Kilis'te yılların ustası Abdülkerim Bekân ise cennetin çamuru olmaz, varsa da onun lezzetinden varsayımıyla, bu tatlıya cennet çamuru adını veriyor. Lezzetli mi lezzetli olan bu tatlıyı birer şef edasıyla kendi mutfaklarımızda pişirmeye ne dersiniz? Öyleyse gelin tarifin detaylarına birlikte bir bakalım.

HABERİN DEVAMI