Mango Nasıl Kesilir? Evde Mango Nasıl Soyulur ve Doğranır?

Mango yemek için seçilecek olan mangonun olgunlaşmış olması önemlidir. Mangolar olgunlaştıkça daha yumuşak ve daha aromalı bir hal alırlar. Bu da hem kesme işlemini kolaylaştırır hem de mangodan alınacak lezzeti arttırır. Bir bıçak, kesme tahtası ve olgun bir mango ile istenilen şekilde mangolar kesilip soyulabilir. Mango yemek isteyen bir kişinin mango nasıl kesilir, soyulur ve doğranır sorularının cevaplarına hâkim olması önemlidir.
Giriş Tarihi: 31.08.2023 15:55 Güncelleme Tarihi: 31.08.2023 15:55

Mango kesiminde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Olgunlaşmış olan mangonun sabit durması ve bu sayede elin kaymaması için önce alt kısmı keserek mangoyu sabit tutmak bunlardan sadece bir tanesidir. Mangonun kabuğunu soymak ve çekirdekten ayırmak için gereken bazı püf noktaları mango nasıl kesilir, soyulur ve doğranır sorularına yanıt verirken kolayca anlaşılabilecek şekilde aktardık.

Mango Nasıl Kesilir?

Mango kesmek diğer meyvelere göre biraz daha dikkat ve özen gösteren bir eylemdir. Mango kesmek için çok fazla malzemeye ihtiyaç duyulmaz. Büyük bir bıçak, olgunlaşmış bir mango ve temiz bir kesme tahtası yeterli olacaktır. Aşağıdaki adımları takip ederek mango kesimi yapmak mümkündür.

  1. Öncelikle mangonun her iki tarafı da büyük bir bıçak aracılığıyla çekirdeğin yakınından kesilir. Bu işlem sonunda iki büyük mango yarısı elde edilecektir.
  2. İki ayrı parçaya bölünmüş mangoyu bıçak aracılığıyla kabuğundan temizlemek gerekir. Kabukları temizlenmiş iki mango yarısından biri temiz kesme tahtasının üzerine koyulur.
  3. Mango yarılarını küp şekilde kesmek ya da dilimlemek gerekir. Büyük bıçak ile kesme tahtası üzerinde bu işlem yapılır.
  4. Dilimlenen ya da küp küp kesilen mango hemen servis edilebilir ya da tariflerde kullanılabilir.

Bu dört adımın sonunda artık mango afiyetle servis edilip yenmek için hazır durumda olacaktır.

Mango Nasıl Soyulur ve Doğranır?

Bir üst başlıkta da belirtildiği gibi, mangoyu soyup doğramak için bıçak, kesme tahtası ve olgun bir mango yeterli olacaktır.

Mangoyu dilimlerken izlenecek olan adımlara bazı püf noktalar eklenebilir. Mango keserken ilk önce mangonun olgun seçilmiş olmasına dikkat etmek gerekir çünkü olgun mangolar daha yumuşak bir yapıdadır ve daha kolay soyulabilirler.

Mangoyu keserken işleri kolaylaştırmak için alt kısmı düz bir yüzey elde edecek şekilde kesmek gerekir. Bu işlem mangonun kesilirken kaymamasını sağlayacaktır.

Mangonun etini çekirdekten ayırmak için de yatay kesimler yapmayı denemek faydalı olacaktır. İlk önce mangonun çekirdekten üst kısmını kesip eti etrafında döndürerek kesmek fazla etin çekirdek etrafında kalmasını önler ve daha çok miktarda mango elde edilmesini sağlar.

Mango keserken isteğe bağlı olarak piyasada hazır satılan mango soyucu ürünler de kullanılabilir.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.