Nitril Eldiven Nedir? Nitril Eldiven Yemek Yaparken Kullanılır Mı, Lateks ile Farkı Nedir? rs1
Nitril eldiven nedir öğrenmek isteyenler için bu, delinmeye dirençli, gerilime dayanıklı ve çok amaçlı bir eldivendir. Bahçecilik, nakliyecilik ve sanayi gibi alanlarda yararlanılır. Bu eldivenler, köpüklü, tam kaplı, mavi noktalı, muayene gibi gruplara ayrılır. Dokusunun elverişli olması nedeniyle ıslak ve kuru yüzeyleri kolayca kavramayı sağlar. Nitril ve lateks eldiven farkı nedir, yemek yaparken kullanılır mı ise araştırılan diğer hususlardır.
Nitril Eldiven Nedir?
Aşınmaya, dirence ve sızdırmaya karşı yüksek dayanıklılığa sahip olan nitril maddesi, bu özellikleri nedeniyle eldiven yapımında kullanılır. Pamuklu bir astar, nitril ile kaplanır ve böylece uzun ömürlü eldivenler elde edilir. Fonksiyonel olması nedeniyle kullanım alanı oldukça geniştir. Bir tür latekstir ve yapımı sırasında doğal lateks kullanılır. Fakat latekse göre çok daha dayanıklıdır. Çünkü, kolayca yırtılması ve delinmesi mümkün değildir. Sentetik kopolimer olan akrilonitril butadienden üretilen nitril eldiven, elleri zararlı kimyasallara ve diğer dış faktörlere karşı korur.
Pudraya alerjisi ve hassasiyeti olanların rahatlıkla kullanabileceği bir eldivendir. Çünkü içerisinde pudra ve benzeri madde yoktur. Sıklıkla inşaatlarda, imalathanelerde, tamirhanelerde, sanayide, sağlık sektöründe, laboratuvarlarda, bahçecilik, seracılık ve tarım alanında, nakliyecilikte ve daha pek çok alanda kullanılır. Yemek yapımında lateks eldivenlerin kullanılması önerilir. Aynı şekilde nitril eldivenler de rahatlıkla tercih edilebilir. Dayanıklı yapısı nedeniyle olası bıçak kesiklerine karşı koruma sağlar.
Nitril Eldiven Özellikleri Nelerdir?
Pamuklu bir astarın nitril ile kaplanması sonucu meydana gelen bu eldivenlerin, işlevsel bazı nitelikleri bulunur. Yüksek dayanıklılığı ve sızdırmazlığı nedeniyle hemen her alanda yararlanılır. Başlıca özellikleri ise şu şekilde sıralanabilir:
1.Kolayca elin şeklini alır ve tam koruma sağlar.
2.Gerilmeye, aşınmaya ve dirence karşı çok dayanıklıdır.
3.Kaliteli malzemelerden üretildiği için raf ömrü uzundur.
4.Sızdırmazlık özelliği sayesinde her koşulda kullanılabilir.
5.Çok yönlü olması nedeniyle kullanım alanı geniştir.
6.Sürtünmeye karşı dirençli değildir.
7.Delinmeye ve yırtılmaya karşı dayanıklıdır.
8.Her türlü dış etkenden korur ve hijyen sağlar.
9.Kimyasal maddelerin zararlı etkilerini yok eder.
10.Yemek yapımı için kullanıma uygundur.