Patlıcan Buzlukta Nasıl Saklanır? Derin Dondurucuda ve Buzlukta Kışlık Patlıcan Saklanır Mı, Çiğ Olarak Nasıl Konur?

Patlıcan nasıl saklanır sorusu, başta ev hanımları olmak üzere birçok kişinin merak ettiği bir husustur. Vitaminlerini kaybetmeden kışlık patlıcan nasıl saklanır diyenler, bunu çiğ, közlenmiş veya soyulmuş olarak yapabilir. Çiğ patlıcan derin dondurucuya konur mu diye düşünenler, bunu yaparken sebzeleri doğramalıdır. Peki patlıcan buzdolabında saklanır mı? Patlıcanlar buzlukta nasıl saklanır?
Giriş Tarihi: 24.04.2024 16:28 Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 16:28

Yaz ve sonbahar aylarında ortaya çıkan sebzelerden patlıcan nasıl saklanır diye soranlar olabilir. Kışlık patlıcan nasıl saklanır diyenler, bu sebzeyi çiğ, pişmiş, közlenmiş ve soyulmuş olarak muhafaza edebilirler. Çiğ patlıcan derin dondurucuya konur mu diyenler, sebzeleri doğradıktan sonra bu şekilde buzluğa kaldırabilirler. Patlıcan buzdolabında saklanır mı? Patlıcanlar buzlukta nasıl saklanır? İşte ayrıntılar…

Patlıcan Nasıl Saklanır?

Türk mutfağındaki pek çok tarifte bulunan bir sebze olan patlıcan, içindeki A, B1, B2, C, K vitamini, fosfor, magnezyum, bakır, potasyum, fosfor, folik asit ve manganez ile tam bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Yazın yaygın olarak tüketilen bu sebzeyi kış aylarında da yemek isteyenlerin yapması gerekenler ise çok basittir. Çiğ patlıcanı buzdolabında saklamak için şunlar yapılmalıdır;

Patlıcanları güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Acısını alması için 20-30 dakika boyunca tuzlu suda bekletin.

Süzgeç yardımıyla tuzlu sudan çıkardığınız patlıcanları buzdolabı poşetlerine doldurun.

Poşetlerin ağzını büzdükten sonra bir pipet yardımıyla içindeki havayı vakumlayın.

Ağızlarını sıkıca kapattıktan sonra difrize koyabilirsiniz.

Çiğ patlıcanları bu yöntemle 12 aya kadar dondurucuda saklamak mümkündür.

Közlenmiş Patlıcan Nasıl Saklanır?

Patlıcanları közleyerek saklamayı düşünenlerin uygulaması gereken yöntem şöyledir;

Patlıcanları yıkadıktan ve kuruladıktan sonra ocakta veya fırında közleyin.

Közlenen patlıcanların kabuklarının daha kolay soyulması için bir tencereye alın ve kapağını kapatarak biraz bekletin. (Bu, patlıcanların terlemesini ve kolayca soyulmalarını sağlar.)

Patlıcanları soyduktan sonra tamamen soğumaları için oda sıcaklığında bekletin.

Daha sonra porsiyonlara bölerek buzdolabı poşetlerine aktarın.

Ağızlarını iyice bağladıktan sonra buzluğa kaldırın.

Közlenmiş patlıcanlar 6 ay boyunca difrizde muhafaza edilebilir.

Haşlanmış Patlıcan Nasıl Muhafaza Edilir?

Patlıcanların ömrünü uzatmanın bir diğer yolu ise onları haşlayarak buzluğa koymaktır.

Patlıcanları yıkadıktan sonra onları kaynar suyun içine atın.

İstenilen yumuşaklığa gelip gelmediğini anlamak için ara ara çatal batırın.

Yeteri kadar haşlandıktan sonra kaynar sudan çıkarın ve daha sonra buzlu su ile dolu bir kaba alın.

Son olarak buzdolabı poşetlerine doldurun ve buzluğa koyun.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.