Süt Kaç Dakika Kaynatılır? Çiğ Süt Ne Kadar Kaynatılmalı, Kaç Dakikada Pişer?

Süt, kalsiyum ve protein değeri çok yüksek olan bir besin kaynağıdır. Kaynatma, çiğ sütün içindeki zararlı bakterilerin yok edilmesi için yapılan bir işlemdir. Belli bir süre kaynatılmayan sütün tüketilmesi sağlık açısından uygun değildir. Ayrıca sütü peynir, yoğurt ya da sütlaç olarak değerlendirmek için de kaynatmak gerekir. Bu sebeple süt kaç dakika kaynatılır, ne kadar kaynatılmalı, kaç dakikada pişer sorularının cevabını bilmekte fayda vardır.
Giriş Tarihi: 28.08.2023 16:17 Güncelleme Tarihi: 28.08.2023 16:17

Süt sağıldıktan sonra direkt olarak tüketilmez. Sütün kaynatılarak içindeki mikroplardan arındırılması gerekir. Kaynatma öncesinde süzme işleminin yapılması ekstra bir hijyen işlemidir. Kaynatma işlemi de belli bir süre yapılmalıdır. Ateşten kısa süre içinde sütün alınması halinde sütün içindeki mikroplar ölmeyecektir. Süt kaç dakika kaynatılır, ne kadar kaynatılmalı ve kaç dakikada pişer sorularının araştırılması faydalı olacaktır.

Süt Kaç Dakika Kaynatılır?

Çiğ süt, market ya da pazardan alınabilen bir besin kaynağıdır. Süt pazardan alındıktan sonra vakit kaybetmeden kaynatılmalıdır. Sütün bekletilmesi, kesilme ve bozulma ihtimalini artırır. Sütün kaynatılması için yeterli ölçüde büyük bir tencere kullanılmalıdır. Tencereye süzülerek koyulan süt, belli bir süre kaynatılmalıdır.

Süt kaynamaya başladıktan sonra en az 10 dakika ateşte beklemelidir. Burada ateşin şiddeti de üzerinde durulması gereken bir konudur. Özellikle süt kaynamaya başladıktan sonra ateş kısılmalı ve 10 dakikalık bekleme süresinden sonra ocak kapatılmalıdır.

Çiğ Süt Ne Kadar Kaynatılmalı, Kaç Dakikada Pişer?

Çiğ süt 10 dakika kaynatıldıktan sonra soğumaya bırakılmalıdır. Pişmiş olarak muhafaza edilecek süt tencereden alındıktan sonra mayalama için gerekli işlemlere başlanır. Bunun için sütün 45-50 derece mayalama sıcaklığına kadar soğuması beklenir. Sonrasında mayalama yapılıp maya tuttuktan sonra yoğurt dolaba alınır. Süt ve yoğurt her şekilde soğuk ortamda muhafaza edilmelidir. Uygun ortamda muhafaza edilmesi, süt ve yoğurdun tüketim süresini de doğrudan etkileyecektir.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.