Tahta Kaşıklar Nasıl Temizlenir? Tahta Kaşık Temizliği İçin Hangi Sirke Kullanılır, Nasıl Kaynatılır?
Tahta kaşıklar, bazı yemeklerin yapımında işleri kolaylaştıran bir ekipmandır. Ülkemizde de tahta kaşık üretiminde öne çıkmış olan bölgelerin olduğunu görebilirsiniz. Özellikle Anadolu kültüründe tahta kaşıkların çok daha yaygın şekilde kullanıldığını söyleyebiliriz. Bu kaşıkların temizlenmesinde sirkenin rolü büyüktür. Tahta kaşıklar nasıl temizlenir, hangi sirke kullanılır, nasıl kaynatılır sorularının cevabı sizlere yol gösterecektir.
Tahta Kaşıklar Nasıl Temizlenir?
Tahta kaşıklar pürüzsüz bir yüzeye sahip olmadıklarından üzerinde kir tutma eğilimi daha fazla olan ekipmanlardır. Bu kaşıkların bulaşık makinesinde tam olarak temizlenmesi mümkün değildir. Kaşık üzerinde kalan kirler doğal olarak mutfak ortamında sağlıksız koşulların oluşmasına neden olacaktır.
Tahta kaşıkların sağlıklı şekilde temizlenmesi için kaynatılması gerekir. Bunun için de sirke uygulaması uygun bir yöntemdir. Sirke çeşitleri içinde, temizlik için kullanılan sirkelerin başında beyaz sirke gelir. Tahta kaşıkların kaynatılması için beyaz sirke kullanmak, daha kısa sürede sonuç almanızı sağlayacaktır.
Tahta Kaşık Temizliği İçin Hangi Sirke Kullanılır, Nasıl Kaynatılır?
Tahta kaşıkların kaynatılarak temizlenmesi daha uygundur. Öncelikle tencereyi tahta kaşıkları da kapsayacak şekilde su ile doldurun. Suyun içine 2-3 kaşık beyaz sirke ekleyin. Bu karışımı 15-20 dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Kaynatma süresinden sonra tahta kaşıklarınızın kirden arındığını göreceksiniz. En azından ayda bir bu yöntemi uygulayarak tahta kaşıklarınızı temizlemeniz uygun olacaktır. Diğer sirke çeşitleri de temizlikte etkili olsa da beyaz sirke tercih edilmesi daha uygundur. Dilerseniz temizlik için karışım içinde karbonat da kullanabilirsiniz.