Tatlı severlere yeni alternatif: Mor künefe

Şeker hastalarının rahat bir şekilde tatlı tüketimini sağladığı belirtilen, başta aronya olmak üzere çeşitli bitkilerden üretilen 'MorMiks' adlı üründen mor renkli künefe yapıldı. Prof.Dr. İhsan Kara, "MorMiks gıdadaki şekeri sıfırlamıyor. Şekerin kana geçmesini kana karışmasını yavaşlatıyor. Genleri farklı bir şekilde çalıştırıp kan şekerinin yavaş yükselmesini sağlıyor" dedi.
Giriş Tarihi: 31.10.2021 11:41 Güncelleme Tarihi: 31.10.2021 11:41

Mor renkli sebze, meyve, çiçek, yaprakların ve aronya bitkisi kullanılarak elde edilen 'MorMiks' isimli ürünler neredeyse gıdaların çoğunda karşımıza çıkmaya başladı. Şeker hastalarının da tatlıları tüketebilmesini sağladığı öne sürülen 'MorMiks' ile ekmek, kadayıf üretiminden sonra Sankara Beyin ve Biyoteknoloji Araştırma Merkezi'nde şimdi de mor künefe üretildi.

HABERİN DEVAMI
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.