Arabaşı çorbası tarifi ve yapılışı: Arabaşı çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER
Çorba için;
- 2 adet tavuk göğüs
- 7 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı un
- Nane, pul biber, tuz
Hamur için;
- 7 su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çorbanızı yapmaya önce tavuğu haşlayarak başlayın. Tavuğunuzu derin bir tencereye alıp bol suda haşlayın.
- 7 su bardağı suyunuzu eklediğiniz tencerenizin içine tavuklarınızı koyup ocağa alın ve haşlamaya başlayın.
- Tavuğunuz haşlandıktan sonra suyun içinden alın ve soğumaya bırakın.
- Tavuğunuz soğurken bir tavada tereyağınızı eritin ve içine yanmaması için çok az sıvı yağ koyun.
- Yağınız ısındıktan sonra 1 yemek kaşığı unu ekleyin ve kavurun. Unun kokusu çıkana kadar kavurduktan sonra 2 yemek kaşığı salçanızı ve baharatlarınızı de ekleyip beraber kavurun.
- İyice kavrulduğundan emin olduktan sonra tavuk suyu olan tencerenin içine koyun ve sürekli karıştırarak kıvam almasını bekleyin.
- Çorbanız kıvam aldıktan sonra soğumuş ve didiklenmiş tavuklarınızı da içine koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatın. Çorbanız hazır.
- Çorbanızı yaptıktan sonra bu yöresel yemekle beraber yenen hamuru hazırlayın.
- Hamur için öncelikle bir tencereye 4 su bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine tuzu ekleyin.
- Bir kapta unu ve tarifte kalan suyu koyup iyice çırpın. Cıvık bir hamur karışımı elde edeceksiniz. Bu hamur karışımınızı kaynayan suya yavaş yavaş dökün muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Burada dikkat etmeniz gereken nokta sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirmek. Ortalama 15 dakika boyunca karıştırarak pişirin.
- Hamurunuz hazır olduktan sonra fırın tepsisine hamurunuzu dökün ve ilk sıcağı çıktıktan sonra buzdolabına koyun ve iyice soğuyup sertleşene kadar bekleyin.
- Buzdolabından aldığınız hamurunuzu kare dilimler halinde kesip çorbanızın yanında servis edebilirsiniz.