Balkabağı Çorbası Tarifi: Balkabağı Çorbası Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- Kalın bir dilim balkabağı
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 kutu krema ya da 1 çay bardağı süt
- 4-5 kaşık sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- 5 su bardağı sıcak su
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çorbanızın yapımına öncelikle soğanları kavurarak başlayın. Çorba yapacağınız tencereye sıvı yağı koyup yemeklik soğanları içine koyup kavurmaya başlayın.
- Soğanınız kavrulurken küp küp doğradığınız havuç, patates ve balkabaklarınızı da ekleyin ve bir süre daha kavurmaya devam edin.
- İyice kavrulduğuna emin olduktan sonra üzerine sıcak suyu, tuzu ve istediğiniz baharatları ekleyin.
- Çorbanız kaynayana kadar, yavaş yavaş karıştırarak pişiriniz. Kaynamaya başladıktan sonra el blender yardımı ile çorbanızı blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam haline getirin.
- Pürüzsüz hale gelen çorbanızın içine varsa 1 kutu krema eğer yoksa 1 çay bardağı sütünüzü ekleyin ve tamamen karıştığına emin olana kadar karıştırıp daha sonra altını kapatın.
- Sıcak servis edin. Dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.