Beyran çorbası tarifi ve yapılışı: Beyran çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 300 gram kuzu gerdan
- 250 gram kuzu but
- 1,5 litre su
- 1 bardak haşlanmış pirinç
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pul biber
- 8 diş sarımsak
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Beyran çorbası yapılışına öncelikle etinizi pişirmekle başlayın. Etleri pişireceğiniz düdüklü tencereye alın.
- Üzerine suyunuzu ve küçük küçük doğranmış sarımsaklarınızı ekleyin ve pişirme sürenizi kendiniz ayarlayarak pişirin. Her düdüklü tencerenin pişme süresi farklıdır, etiniz yumuşayıp didiklenecek kıvama gelene kadar pişirmeye dikkat edin.
- Etiniz piştikten sonra tencerenin içinden etinizi alın ve soğumaya bırakın.
- Et suyunun içine pirincinizi atıp et suyunda haşlayın.
- Etiniz soğuduktan sonra küçük küçük didikleyin ve tencereye ekleyin. Üzerine salça, tereyağı, sıvı yağ, pul biber ekleyin ve iyice karıştırın.
- 4-5 dakika karıştırarak kaynatın.
- Yanında limon ya da sirke ile sıcak servis edebilirsiniz.