Lezzetli Bir Vitamin Deposu Brokoli Çorbası Tarifi: Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- Yarım kilo brokoli
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Bu tarifte öncelikle dikkat etmeniz gereken püf nokta, kullanacağınız sütün ve margarinin oda sıcaklığında olması gerekliliğidir. Şimdi, brokoli çorbası tarifinin detaylarına geçelim.
- Brokoli çorbanızın yapımı için öncelikle yarım kilo brokolinizi temizleyip küçük küçük doğrayın.
- Havucunuzu ve patatesinizi de küçük parçalara ayırın. Brokoli, havuç ve patatesi bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya başlayın.
- Sebzeleriniz haşlanırken bir tencerede 2 yemek kaşığı margarini eritin ve üzerine unu koyup 2 dakika kadar unu kavurun.
- Ununuzu kavurduktan sonra üzerine ayırdığınız 2 bardak sütünüzü çok yavaş ve durmadan karıştırarak ekleyiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta sütünüzü azar azar eklemek olacak çünkü ununuzun topaklanmaması lazım.
- Haşladığınız ve yumuşayan sebzelerinizi ocaktan alın fakat suyunu dökmeyin. Suyunu çorbanızda kullanacaksınız.
- Sütlü karışımınızın olduğu tencereye sebzelerinizin tamamını alın ve haşlama suyundan da 2 su bardağı kadar ekleyin.
- Çorbanızın hepsi bir tencereye alındıktan sonra blender ile tüm sebzelerinizi ezin.
- Tencere içinde tüm sebzelerinizi ezdikten sonra karıştırarak çorbanızı pişirin.
- Kaynamaya başlayan çorbanıza tuzunu ve istediğiniz baharatı ekleyerek ocaktan alın.
- Sıcak olarak servis edebilirsiniz.