Çeşm-i Nigar çorbası tarifi: Lezzeti Osmanlı mutfağına dayanıyor! Bir kaşığı her içeni büyülüyor...
MALZEMELER
- 1 adet soğan
- 1yemek kaşığı un
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
- 5 su bardağı su
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 çay bardağı süt
- 1/2 adet limonun suyu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı salça
YAPILIŞI
- Zeytinyağını koyduğunuz tencereyi orta kısık ateşe alarak ısıtın.
- Ardından soğanı rendeleyin veya küp küp doğrayın. Tencereye eklediğiniz soğanları güzelce kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine unu ilave edin. Sonra mercimekleri ekleyin. Güzelce soteledikten sonra üzerine su tuz ve karabiberi ekleyin.
- Mercimekler haşlanıp yumuşadıktan sonra tenceredeki çorbayı blenderdan geçirin.
- Ardından terbiyesi için bir kasede yumurta, limon suyu ve sütü malzemeler birleşinceye kadar güzelce çırpın.
- Ocaktaki çorbadan biraz alarak terbiyenin içine azar azar ekleyin.
- Kısık ateşte kaynadıktan sonra altını kapatın ve ocaktan alın. Servis etmeden önce üzeri için tereyağı ve pul biberi ayrı bir tavada kavurun.
- Sonra çorbanın üzerine servis edin.
- Herkese afiyet olsun!