Düğün Çorbası Tarifi ve Yapılışı: Düğün Çorbası Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 300 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
- 5 su bardağı sıcak su
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- Tuz
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Kırmızı pul biber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Düğün çorbanızın yapılışına ilk önce etinizi haşlayarak başlayın. Etinizi tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Etinizi haşlamaya başlayın.
- Etiniz haşlandıktan sonra sudan alınız ve etinizi soğumaya bırakınız. Etinizi haşladığınız sudan 1 su bardağı ayırınız. Terbiyesinde kullanılacaktır.
- Etiniz soğuduktan sonra tiftikleyiniz.
- Çorbanızı yapacağınız tencereye yarım çay bardağı sıvı yağınızı ekleyip ısıtınız.
- Soğanlarınızı yemeklik doğrayıp yağın üzerine ekleyip kavurunuz.
- Etleriniz kavrulduktan sonra tiftiklediğiniz etleri de üzerine ekleyiniz hepsini 5 dakika kavurunuz.
- Tüm malzemelerinizi kavurduktan sonra üzerine 5 su bardağı sıcak suyunuzu da ekleyip pişirmeye bırakınız.
- Çorbanız pişerken terbiyesini hazırlayınız. Terbiyesi için bir kabın içine unu, yoğurdu ve yumurta sarısını koyup pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız karışıma etinizin kaynayan suyundan ayırdığınız 1 su bardağı et suyunu ekleyip hızlıca karıştırınız. Terbiyeniz ılısın.
- Terbiyeniz hazır olduktan sonra kaynayan çorbanızın içine çok yavaş bir şekilde dökerek birleştirin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta özellikle terbiyesini çok yavaş bir şekilde dökmeniz gerektiği. Eğer terbiyesini hızlı şekilde dökerseniz içinde yoğurt olduğu için terbiyeniz kesilecektir. Yavaş dökünüz ve terbiyenizi dökerken hep hızlıca karıştırınız.
- Çorbanız ve terbiye birleştikten sonra 2 taşım kaynatıp kapatınız.
- Çorbanızı servis etmeden önce yağ ve pul biberi yakıp üzerine döküp servis edebilirsiniz.