Her derde deva tam bir vitamin deposu! Kemik suyu çorbası tarifi
MALZEMELER
- 1 adet yumurta
- 1 buçuk yemek kaşığı un
- 1 adet limon
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4-5 adet etli dana ya da kuzu kemiği
- 8 su bardağı içme suyu
AŞÇININ NOTU
Çorbayı pişirirken, kaynama esnasında yarım çay bardağı tel ya da arpa şehriye ekleyebilirsiniz. Bu şekilde çorbanız daha tok bir kıvam kazanabilir.
YAPILIŞI
- Kemikleri düdüklü tencereye alın, üzerine biraz daha su ekleyin ve bir süre kaynatın.
- Bu şekilde altı kısık şekilde 40-45 dakika kadar kaynatın.
- Kemikler pişme aşamasındayken bir tarafta derin bir kasenin içerisine 2 yemek kaşığı yoğurdu, limon suyunu ve 1 buçuk yemek kaşığı unu ekleyerek güzelce çırpın.
- Pişen kemik suyundan 1 yada 2 kaşık ilave ederek iyice ılıştırın.
- Kemikleri tencereden aldıktan sonra, hazırladığınız terbiyeyi yavaşça tencereye boşaltın.
- Topak topak olmaması için el çırpıcısı ile çırpın. Orta ateşte 15 dakika pişirin.
- Daha sonrasında çorbanın tuzu ile kemiklerin üzerinde olan etlerden ilave ediniz.
- Üzeri için tereyağ kızdırmayı unutmayın.
- Çorbamız servise hazır. Herkese afiyet olsun!