Her derde deva tam bir vitamin deposu! Kemik suyu çorbası tarifi

Yaz kış sürekli hasta oluyorsanız, bu çorbayı mutlaka deneyin. Hasta olduğunuzda sizi anında ayağa kaldıracak, bağışıklığınız güçlenecek aynı zamanda vücudunuzu eskisinden daha sağlıklı yapacak... Tam bir vitamin deposu olan bu çorbayı sürekli tükettiğinizde asla hasta olmayacaksınız!
Giriş Tarihi: 08.06.2022 09:35 Güncelleme Tarihi: 08.06.2022 09:36
  • 6 Kişilik
  • Ev Yapımı
  • Diğer
  • Zorluk Derecesi: Orta
  • Pişirme: 50 dakika Hazırlama 10 dakika
  • Porsiyon : 86 kcal

MALZEMELER

  • 1 adet yumurta
  • 1 buçuk yemek kaşığı un
  • 1 adet limon
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4-5 adet etli dana ya da kuzu kemiği
  • 8 su bardağı içme suyu

AŞÇININ NOTU

Çorbayı pişirirken, kaynama esnasında yarım çay bardağı tel ya da arpa şehriye ekleyebilirsiniz. Bu şekilde çorbanız daha tok bir kıvam kazanabilir.

YAPILIŞI

  1. Kemikleri düdüklü tencereye alın, üzerine biraz daha su ekleyin ve bir süre kaynatın.
  2. Bu şekilde altı kısık şekilde 40-45 dakika kadar kaynatın.
  3. Kemikler pişme aşamasındayken bir tarafta derin bir kasenin içerisine 2 yemek kaşığı yoğurdu, limon suyunu ve 1 buçuk yemek kaşığı unu ekleyerek güzelce çırpın.
  4. Pişen kemik suyundan 1 yada 2 kaşık ilave ederek iyice ılıştırın.
  5. Kemikleri tencereden aldıktan sonra, hazırladığınız terbiyeyi yavaşça tencereye boşaltın.
  6. Topak topak olmaması için el çırpıcısı ile çırpın. Orta ateşte 15 dakika pişirin.
  7. Daha sonrasında çorbanın tuzu ile kemiklerin üzerinde olan etlerden ilave ediniz.
  8. Üzeri için tereyağ kızdırmayı unutmayın.
  9. Çorbamız servise hazır. Herkese afiyet olsun!