İftar sofralarına yakışır bir lezzet: Cennet çorbası tarifi
MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- Bir adet patates
- Bir çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 5 su bardağı sıcak su
- Bir adet soğan
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için: - Sıvıyağ
- Kırmızı toz biber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Tencereye tereyağını koyun ve eritmeye başlayın. Yağ eridikten sonra içine mısır ununu ilave edin ve 3 dakika boyunca kavurun.
- Patates ve soğanları iri bir şekilde doğrayıp tencereye ilave edin. Sebzeleri de 5 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak tozunu ekleyin.
- Kavrulan sebzelerin üzerine tavuk suyunu ve sıcak suyu aktarın. Sebzeler yumuşayana kadar çorbayı kaynatın.
- Piştikten sonra blender yardımıyla çorbayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
- Çorbanın kıvamı yoğun gelirse biraz daha tavuk suyu ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...