Kabak Çorbası Tarifi ve Yapılışı: Kabak Çorbası Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 3 adet kabak
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı su
- 1 tutam dereotu
- Tuz, karabiber
Terbiyesi için;
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Öncelikle çorbanıza soğan ve sarımsaklarınızı yemeklik doğrayıp kavurarak başlayın.
- 5 yemek kaşığı sıvı yağda doğradığınız soğan ve sarımsakları iyice kavurun.
- Soğan ve sarımsağınız kavrulurken kabaklarınızı soyup küp şeklinde doğrayın.
- Kabaklarınızı soğan ve sarımsağın üzerine ekleyip beraber kavurmaya devam edin.
- Kavrulduğuna emin olduğunuz kabaklarınızın üzerine 5 su bardağı sıcak suyunuzu da ekleyip pişirmeye başlayınız.
- Kabakların iyice yumuşadığından emin olduktan sonra blender yardımı ile çorbanızı iyice pürüzsüz hale getirin.
- Kabak çorbanızın yoğurtlu terbiyesi için yoğurt ve unu bir iyice çırpın. İyice karıştığından emin olduğunuz terbiyenize çorbanızın içinden 1 kepçe döküp ılıştırın.
- Normal sıcaklığa gelen terbiyenizi yavaş yavaş çorbanızın içine dökün. Burada dikkat etmeniz gereken nokta yoğurtlu terbiyenizi döktükten sonra karıştırmaya devam etmeniz gerektiği.
- Birleştirdiğiniz çorbanızı kaynayana kadar karıştırarak pişirin ve kaynamaya başlayınca dereotlarını içine ekleyip altını kapatın.
- Sıcak şekilde servis edebilirsiniz.