Kereviz çorbası tarifi ve yapılışı: Kereviz çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 500 gram kereviz
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
- 5 su bardağı su
- Kimyon, tuz, karabiber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Kereviz, patates, havuç ve soğanı küp küp doğrayın.
- Sarımsağı küçük parçalar halinde doğrayın.
- Tüm sebzelerinizi bir tencereye ekleyin ve 5 su bardağı suyu ekleyip haşlamaya başlayın.
- Sebzelerinizi haşlarken başka bir tavada tereyağı ve ayçiçek yağını ısıtın. Isınan yağın üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
- Unun kokusu çıkmaya başlayınca kerevizlerin haşlanma suyundan 1 kepçe alın ve unlu karışıma ekleyin.
- O sırada haşlanan sebzelerinizin tamamını blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Unlu karışımı çorbanızın üzerine ekleyin ve tekrar beraber kaynatın.
- Kaynayan çorbanızın içine sütünüzü de ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırmaya devam edin.
- Sütü ekledikten sonra 5 dakika daha karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın.
- İstediğiniz baharatları ekleyerek servis edebilirsiniz.