Köz domates çorbası tarifi: Tüm püf noktalarıyla doyamayacağınız lezzet!
MALZEMELER
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 4-5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
YAPILIŞI
- Domates ve biberleri yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve fırında közleyin.
- Közlenen biber ve domateslerin kabuklarını soyduktan sonra sebzeleri bir kaba alın.
- Tencerede tereyağını erittikten sonra üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Kavrulan una bir yemek kaşığı domates salçasını ekleyin ve biraz daha kavurun.
- Közlenmiş biber ve domatesi de ekledikten sonra iyice karıştırın ve blenderdan geçirin.
- Çorbanın kaynaması için bekleyin ve son olarak tuzunu ve baharatlarını ekleyin.
- Sütü de ekledikten sonra iyice karıştırın ve kaynamasını bekleyin. Ardından ocağı kapatabilirsiniz.
- Servis ederken taze yeşillikler veya rendelenmiş kaşar peyniri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.