Kremalı kabak çorbası tarifi: Adeta vitamin deposu! Sadece bir kasesi tok tutmaya yetecek...
MALZEMELER
- 2 adet yeşil kabak
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı süt
- 4 su bardağı su
- Bir tutam dereotu
- Tuz, pul biber, karabiber, nane
YAPILIŞI
- İlk olarak tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup eritin.
- Ardından unu ilave edin ve birkaç dakika kadar kavurun.
- Bir taraftan çırpma teliyle hızlıca çırpıp diğer taraftan sütü ilave edin. Sonra suyunu ilave edin ve kaynatın.
- Kaynamaya başlayınca, kabakları ekleyin. Blenderdan geçirip, tuzunu, dereotunu ve baharatları ilave edin.
- Kıvamı koyu olursa, suyla ayarlayıp pişirin.
- Son olarak üzerine tereyağı kızdırıp dökebilirsiniz! Herkese afiyet olsun.