Kremalı mantar çorbası tarifi ve yapılışı: Kremalı mantar çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 350 gram taze mantar
- 1 adet soğan
- Yarım paket sıvı krema
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 6 su bardağı sıcak su
- 3 yemek kaşığı un
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çorbanızı yapmaya öncelikle mantarlarınızı doğrayarak başlayın. Mantarlarınızı büyük büyük ama ince olacak şekilde doğrayın.
- Soğanlarınızı yemeklik olarak küçük küçük doğrayın. Öncelikle yarım çay bardağı sıvıyağınızda soğanlarınızı pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kavrulan soğanlarınızın üzerine mantarları da ekleyip beraber kavurun.
- Mantarlarınız öncelikle suyunu salıp sonra suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Burada orta ateşte arada karıştırarak kavurmaya devam etmelisiniz.
- Kavrulan mantarlarınızın üzerine 6 su bardağı sıcak suyunuzu ekleyin ve pişirmeye bırakın.
- Çorbanızı kaynamaya bıraktığınızda kremasını hazırlayın.
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtıp, üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.
- Hazırladığınız unlu karışıma çorbanızın suyundan alıp ekleyin ve iyice karıştırdıktan sonra çorbanıza ilave edin.
- Çorbanıza unlu karışımı ekledikten sonra karıştırarak kaynayana kadar bekleyin.
- Kaynamaya başlayan çorbanızı 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra içine kremanızı ekleyiniz ve iyice karıştırınız.
- Kremayı ekledikten sonra tekrar kaynatın ve ocaktan alın.
- Sıcak halde servis edebilirsiniz.