MALZEMELER
- Kültür mantarı (yarım kilo)
- Kuru soğan (1 adet)
- Süt (1 su bardağı)
- Sıcak su (1 litre)
- Un (2 yemek kaşığı, tepeleme şekilde)
- Sıvı yağ (3 veya 4 yemek kaşığı)
- Karabiber
- Tuz
AŞÇININ NOTU
• Sarımsak lezzetini seviyorsanız ya da yemeğiniz soğuk kış günlerinde bağışıklık sisteminizin daha etkili çalışmasına etki etsin istiyorsanız, çorbaya pişme aşamasında sarımsak da ekleyebilirsiniz.
• Mantar, yemeğimizin ana besini olduğundan dolayı taze ve lezzetli olur ise, yemeğimizin lezzeti kesinlikle katlanacaktır.
YAPILIŞI
- Öncelikli olarak, mantarlarımızı yıkıyor ve çok minik olacak şekilde doğruyoruz.
- Soğanımızı da çok ince doğruyor, sıvı yağda kavuruyoruz.
- Daha sonra, mantarlarımızı da ekliyor ve biraz sulanana kadar bekliyoruz.
- Unu ekleme vakti. Unumuzu ekliyor, bir iki kez çeviriyoruz.
- Karabiberi de ekledikten sonra sıcak suyumuzu tencereye boşaltıyoruz. Su kaynadıktan sonra da oda sıcaklığında tuttuğumuz sütü ekliyor ve kaynama tekrar gerçekleşene kadar karıştırıyoruz.
- Son olarak, çorbamız kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika kadar daha pişmeye bırakıyoruz ve altını kapatıp tuzumuzu ekliyoruz. Afiyet olsun!