Locro tarifi: Güney Amerika'dan şifa dolu bir lezzet!
MALZEMELER
- 2 su bardağı beyaz dev bezelye (veya kuru fasulye)
- 2 su bardağı mısır (taze veya dondurulmuş)
- 1 büyük soğan, doğranmış
- 2 diş sarımsak, doğranmış
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 2 patates, doğranmış
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Tuz ve karabiber
- 4 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı taze beyaz peynir, rendelenmiş (isteğe bağlı)
- Taze doğranmış kişniş veya yeşillik (servis için)
YAPILIŞI
- Bezelye veya fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün iyice yıkayın.
- Geniş bir tencerede sıvı yağı ısıtın. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
- Kırmızı biberi ve kimyonu ekleyip karıştırın. Ardından doğranmış patatesleri, mısırları ve bezelyeleri ekleyin.
- Tavuk suyu veya sebze suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Kaynamaya bırakın, sonra ateşi kısın ve karışım yumuşayana kadar pişirin.
- Locro piştikten sonra sütü ekleyin ve karıştırın. İsteğe bağlı olarak beyaz peynir ekleyebilirsiniz.
- Servis yapmadan önce taze doğranmış kişniş veya yeşillik ile süsleyin.