Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Lokanta Usulü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 7 su bardağı su
- Tuz, kimyon, karabiber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çorbanızın yapılışı için öncelikle soğanı küçük küçük doğrayın ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 yemek kaşığı tereyağı ile tencereye alın.
- Tuzunu da eklediğiniz soğanlarınızı orta ateşte yavaş yavaş kavurun.
- Soğanınız kavrulurken kırmızı mercimeğinizi sudan geçirin ve yıkayın. Sarımsakları da küçük küçük doğrayıp, kırmızı mercimekler ile beraber soğanın üzerine ekleyin ve hepsini 5 dakika boyunca beraber kavurun.
- Tencerenize suyunuzu da ekledikten sonra mercimekleriniz iyice açılıp yumuşayana kadar pişirmeye bırakın.
- Çorbanızı pişirmeye bırakın ve unlu terbiyesini hazırlayın. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavaya alın ve eriyince üzerine unu ekleyip köpük köpük olana kadar kavurun.
- Unun kokusu çıkıp iyice kavrulduktan sonra çorbanıza ekleyin ve iyice karıştırın.
- Çorbanız kaynamaya başladıktan sonra pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
- Blenderdan geçirdiğiniz çorbanıza baharatlarını da ekledikten sonra bir iki taşım daha kaynatıp altını kapatın.
- İstediğiniz gibi süsleyip sıcak servis edebilirsiniz.