Patates çorbası tarifi ve yapılışı: Patates çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 3 adet patates
- 1 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Dereotu
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çorbanızın yapımına öncelikle patateslerinizi iyice yıkayıp soyarak başlayın.
- Patateslerinizi küp küp küçük küçük doğrayınız.
- Patateslerinizi doğradıktan sonra aynı şekilde soğan ve sarımsaklarınızı da doğrayınız.
- Çorbanızı yapacağınız tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyiniz. Isınınca üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun.
- Sarımsak ve soğanınız kavrulurken üzerine 1 yemek kaşığı unu da ekleyip un ile beraber kavurmaya devam edin.
- Ununuzu da sarımsak ve soğanla kavurduktan sonra sıra patatesleri eklemeye geldi.
- Patateslerinizi de ekleyerek onları da kavurmanız gerek. 1 dakika kadar kavurunuz ve daha sonra üzerine 4 su bardağı sıcak suyunuzu ekleyerek patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Patatesler tamamen yumuşadığında blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir hale gelsin.
- Tamamen pürüzsüz hale gelen çorbanıza 1 bardak sütünü de ekleyip tekrar kaynatın. Tekrar kaynayan çorbanıza ince kıyılmış dereotlarını da ekleyip iyice karıştırın ve ocaktan alın.
- Sıcak servis edebilirsiniz.