Sebze Çorbası Tarifi ve Yapılışı: Sebze Çorbası Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet biber (tercihen kırmızıbiber – kapya)
- 1 adet kabak
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı sıcak su
- İstenilen baharatlar
- 2-3 tutam dereotu
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çorbanızın yapımının detaylarına geçelim. Öncelikle tüm sebzelerinizi iyice yıkayıp soyun.
- Soyduğunuz sebzelerinizi çok küçük küpler halinde doğrayın.
- Çorbanızı yapacağınız tencerenizin içine margarin ve sıvı yağı koyun ve ısıtın. Isınan yağın üzerine küp küp doğradığınız havuçları ekleyin ve kavurun. Şimdi çorbanızın bu aşamasına her sebzeyi teker teker kavuracaksınız.
- Havuçlarınızı kavurduktan sonra üzerine minik doğranmış patatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Patatesleriniz de kavrulduktan sonra sırasıyla kabaklarınızı da kavurun ve en son olarak da kapya biberi koyup tüm sebzeleri hep beraber 1 dakika kavurun.
- Tüm sebzeleriniz kavrulduktan sonra üzerine 1 yemek kaşığı un da ekleyin ve unun da kokusu hafif çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Ununuzu da kavurduktan sonra 3 su bardağı sıcak suyu ve haşlanmış mısıra da çorbanıza ekleyin ve pişmeye bırakın.
- Kaynayan ve pişmeye başlayan çorbanızın üzerine 1 su bardağı sütü de ekleyip tekrar kaynatın.
- Kaynamaya başlayan çorbanızın altını kısıp karıştırın ve ince ince doğradığınız dereotunu çorbanıza ekleyip bir taşım daha kaynatıp çorbanızın altını kapatın.
- Bu aşamada eğer çorbanızın kıvamını koyu bulursanız, kıvamı açmak için süt veya su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
- Sıcak servis ediniz.