Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi ve Yapılışı: Şehriyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 6 tane tavuk but
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 limonun suyu
- 1 adet limonun kabuğunun rendesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- 8 su bardağı sıcak su
- Tuz ve istenen baharatlar
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çorbanızı yapacağınız tencereye tavuk butlarını koyun. Yanına soğanı, havuç ve patatesi küçük küçük doğrayıp ekleyin.
- 8 su bardağı sıcak suyu tencereye ekleyin ve kaynamaya bırakın.
- Tavuk butları yağını salana kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ve tavuklarınız yağını bırakınca (kaynamaya başladıktan tahmini 30 dakika sonra) tavukları içinden alın.
- Tavuklarınız ılıdıktan sonra tavuğunuzu ince ince didikleyin.
- Derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağınızı ekleyin. Üzerine şehriyeleri ekleyin ve kavurun. Şehriyenin rengi döndükten ve iyice kavrulduktan sonra tavukları da ekleyip beraber kavurun.
- Tavukları ve şehriyeyi 3-4 dakika kavurduktan sonra tavuk suyunu içindekiler ile beraber aktarın.
- Tüm malzemelerinizi tek tencereye aldıktan sonra içine limon kabuğu rendesi ve limon suyunu ekleyip kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
- Piştikten sonra istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.