Tarhana Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı toz tarhana
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 7 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Öncelikle ilk iş olarak tarhanayı geniş bir kabın içine dökelim.
- Toz nane ve suyu kabın içine dökelim. Çırpma işlemine başlayalım.
- Tarhana yumuşayana dek, yaklaşık 15 dakika boyunca dinlendirin.
- Bir tencerenin içine sıvıyağ ve tereyağını ekleyip, ocağın üstüne tencereyi koyun.
- Yağların erimesini bekleyin. Sarımsak ve salçayı ezerek karıştırın.
- Yumuşayan tarhana karışımını ekleyin ve karıştırın.
- Tencerenin içine 5 su bardağı suyu ekleyin. Koyulaşana kadar pişirmeye devam edin.
- Bu çorba sıcak olarak servis edilir. Soğumasını beklemeyin. Afiyet olsun.