Tavuk Suyu Çorba Tarifi ve Yapılışı: Tavuk Suyu Çorbası Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 2 tane tavuk göğsü
- 1 tane orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 orta boy havuç
- 1 Türk kahvesi fincanı tel şehriye
- 5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağından az sıvı yağ
- İnce kıyılmış maydanoz
- Limon
- Tuz
- Karabiber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Çorbanızın yapılışına ilk önce tavukları haşlayarak başlayın. 2 adet tavukgöğsünüzü bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin ve 30 dakika haşlayın.
- Çorbanızın tavuklarını haşladıktan sonra soğumaya alın ve soğuyan tavuklarınızı didikleyin.
- Soğan ve sarımsağınızı küçük küçük doğrayıp tencereye alın ve sıvı yağ ile kavurun.
- Kavrulan soğan ve sarımsağınızın üzerine havucunuzu rendeleyin ve ekleyin.
- Şimdi sıra çorbanızın unlu terbiyesini hazırlamakta. Bir sos tenceresine unu ve tereyağını alıp unun kokusu çıkana kadar iyice kavurun. Kavrulan ununuzun üstüne tavuğunuzun haşlanan suyundan 1 bardak ekleyin ve yavaş yavaş ekleyin. Burada dikkat etmeniz gereken nokta suyunuzu eklerken unu durmadan karıştırmanız gerektiği. Ununuzu topaklanmasını engellemeniz gerekmektedir.
- Kavrulan soğan ve sarımsağın olduğu tencereye unlu karışımı, didiklenmiş tavuklarınızı, tel şehriyenizi ve 5 bardak sıcak suyu ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra pişmeye bırakın.
- Kaynadıktan sonra ince kıydığınız maydanozlarınızı da içine ekleyiniz. Limon ile sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.