Tavuklu lebeniye çorbası tarifi: Kaşık kaşık içiren bir lezzet! İftar sofralarınız bu çorbayla şenlenecek...
MALZEMELER
- 1 çay bardağı pirinç
- 8-10 su bardağı su
- Tuz
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 kase haşlanmış ve didiklenmiş tavuk
Yoğurtlu terbiyesi için;
- 2, 5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1, 5 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
YAPILIŞI
- Nohut ve tavuğu önceden haşlayın, ardından derin bir tencerenin içerisine su doldurarak pirinç haşlanmaya bırakın.
- Pirinçler haşlandıktan sonra nohut ve tavuk eklenerek kaynatın.
- Sonra ayrı bir yerde çırpılan yoğurt, yumurta ve un karışımına çorbanın suyundan bir kaç kaşık ekleyerek ılıklaştırın. Ardından tencereye ekledikten sonra güzelce karıştırın.
- Çorba kaynadıktan sonra üzerine tuz ilave edin ve 5-6 dakika kadar kaynatın.
- Son olarak ise ayrı bir tavada tereyağını eritin içerisine kekik ve nane ilave edin. Bu karışımı biraz kızdırdıktan sonra çorbaların üzerine servis edebilirsiniz.
- Herkese afiyet olsun!