Un çorbası tarifi ve yapılışı: Un çorbası nasıl yapılır?
MALZEMELER
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı salça (dolu dolu)
- 5 su bardağı su
- Tuz, karabiber
- Kuru nane
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Eğer malzemeleriniz de hazırsa un çorbası yapılışının detaylarına geçebiliriz. Tüm püf noktaları ile un çorbası tarifi detayları sizlerle.
- Çorbanızı yapacağınız tencereye tereyağı ve sıvı yağınızı alıp ısıtınız.
- Isınan yağın üzerine 3 yemek kaşığı unu ekleyip iyice kavurun. Burada özellikle dikkat etmeniz gereken nokta unun kokusunun çıkması. Unun kokusu çıkana kadar kavurmanız gerekmektedir.
- Ununuzu iyice kavurduktan sonra üzerine salçanızı ve baharatlarınızı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.
- Özellikle dikkat etmeniz gereken nokta burada kavurma işlemlerinin tamamının kısık ateşte yapılması gerektiği.
- Kavurma işlemleri bittikten sonra 5 su bardağı suyu yavaş yavaş ekleyiniz.
- Özellikle suyu eklerken karıştırmaya devam etmelisiniz topaklanmayı önlemek için.
- Suyu tamamen ekledikten sonra salçanızın topaklanmasını önlemek için ara ar karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başlayan çorbanızı kısık ateşte karıştırarak 5 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın.
- Eğer çorbanızın kıvamını koyu bulursanız sıcak su ekleyerek tekrar kaynatmanız gerekmektedir.
- Hazırladığınız çorbanızı istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.