Yayla Çorbası Tarifi Ve Yapılışı: Püf Noktaları İle Nefis Yayla Çorbası Nasıl Yapılır, Malzemeleri Neler?
MALZEMELER
- 7 su bardağı su (tencere)
- 1 fincan küçük fincan pirinç
- 1 su bardağı su
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Nane
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Özellikle kış aylarında sıkça tercih edilen yayla çorbası lezzeti ile de damaklarımıza tat vermektedir. Yapılışı oldukça basit olduğu kadar maliyeti de düşük olan yayla çorbasını yapmak için gerekli malzemeleri ve adım adım tarifin anlatımını sizler için derledik. Akşam yemeğine çorbanızı yetiştirmek için hemen harekete geçebilirsiniz.
- Tencerinize önceden yıkanmış pirinçleri, suyu ve sıvıyağı ekleyerek pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
- 1 kaseye yoğurt, yumurta, tuz, un ve bir su bardağı suyu ilave edip iyice çırpın.
- Yumuşayan pirinçlerin içerisinden kepçe yardımı ile biraz su alıp yoğurtlu karışımınıza dökün. Bir süre karıştırdıktan sonra tencereye ekleyin. Ardından hızlı hızlı karıştırın. Bu noktaya çok dikkat edin aksi takdirde çorbanız kesilir.
- Kaynayınca altını kısın. 15 dakikada öyle pişirdikten sonra çorbanız yemeye hazır hale gelecektir.
- Nane ve tereyağını da ayrı bir tavada kızdırıp üzerine dökebilirsiniz.