Yaz aylarında rahatlıkla içebileceğiniz bu çorbaya bayılacaksınız! Ayran aşı çorbası tarifi
MALZEMELER
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı buğday
- 250 gram süzme yoğurt
- 1 su bardağı su
- 250 gram yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı dereotu
YAPILIŞI
- İlk olarak buğdayı kaynayan suyun içerisine aktarın, üzerine su ilave ederek pişirmeye başlayın.
- Pişen buğdayları ocaktan alın ve süzün. Sonra büyük bir karıştırma kasesinin içine yoğurt ve süzme yoğurdu alıp çırpın.
- Sonra haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyin. Ardından tuz da ilave ederek karıştırın.
- Üzerine biraz su ilave ederek dereotunu ekliyoruz.
- Sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
- İşte çorbamız servise hazır! Herkese afiyet olsun.