Yemek sofralarınızda içinizi ısıtacak bir lezzet! Kremalı mantar çorbası tarifi
MALZEMELER
- 2 adet soğan
- 9-10 adet mantar
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 1 litre ılık su
- 1 su bardağı süt
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
- Öncelikle soğanları ince bir şekilde doğrayalım.
- Ardından mantarları minik minik doğrayalım.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağını alarak erimesi için bekleyelim.
- Eridikten sonra soğanları ekleyelim ve hafif pembeleşene kadar kavuralım.
- Sonra mantarları ekleyelim ve orta ateşte mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
- Daha sonra unu ilave edelim ve kavuralım.
- Bir taraftan karıştırırken bir taraftan da suyumuzu ekleyelim ve orta ateşte çorbamızı kaynamaya bırakalım.
- Çorba kaynadıktan sonra altını kısalım ve oda ısısındaki sütü ve karabiberi ilave ederek karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Son kez tuzumuzu ekleyelim ve karıştırarak çorbamızı ocaktan alalım.
- Çorbamızın sosu için tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
- Eriyen tereyağına kırmızı toz biberi ekleyerek kızdıralım ve ocaktan alalım.
- Çorbamızı kaselere koyduktan sonra üzerine sosumuzdan gezdirelim.
- Çorbamız servise hazır. Herkese afiyet olsun!