Kış Akşamlarının Vazgeçilmezi Yoğurt Çorbası Tarifi: Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı margarin
- 3 su bardağı su
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Kuru nane
- Pul biber
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
Yoğurt çorbası malzemelerini detaylı olarak yazdığımıza göre, eğer malzemeleriniz de hazırsa sizi yoğurt çorbası nasıl yapılır sorusunun detaylarına ve yoğurt çorbası tarifi püf noktalarına geçelim.
- Yoğurt çorbanızı hazırlamak için öncelikle çorbanızı yapacağınız tencerede margarini eritin.
- Margarin eridikten sonra üzerine unu koyup bir süre daha kavurun ve daha sonra soğumasını bekleyin.
- Soğuyan un ve yağın üzerine 2 su bardağı yoğurt ve 1 yumurta sarısını ekleyerek iyice çırpın. Pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar 2-3 dakika boyunca çırpın.
- Pürüzsüz bir kıvam elde ettiğiniz karışımınızın üzerine yavaş yavaş yavaş sıcak sularınızı ekleyin.
- Burada dikkat etmeniz gereken nokta sıcak suyunuzu eklerken yoğurtlu karışımı karıştırmaya devam etmeniz. İyice karıştırarak suyunuzu ekleyin ve yavaş yavaş ekleyerek kesilmesini engelleyin.
- Sıcak suyunuzu da eklediğiniz çorbanızı durmadan karıştırarak pişirin.
- Kaynamaya başladıktan 2 dakika sonra tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
- Çorbanızı hazırladıktan sonra sos tavasında yağınızı ısıtın ve ısınan yağın altını kapatın.
- Isınan yağınıza kuru nane ve pul biberinizi koyup karıştırın.
- Hazır olan sosunuzu çorba tenceresinin üzerine dökün.
- Yoğurt çorbanızı istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.