Çanakkale mutfağından gelen enfes bir ara sıcak! Kalamar dolması tarifi
MALZEMELER
- 4 adet kalamar
- 4 yemek kaşığı kaşar peyniri
- 3 kök ıspanak
- Yarım demet dereotu
- 3 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet arpacık soğan
- 1 çay bardağı ekmek kırıntısı
Kalamarın terbiyesi için:
- 2 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı süt
AŞÇININ NOTU
Küçük boy kalamarı marine etmenize gerek yok.
Süt ya da maden suyunda kısa süre beklettikten sonra kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
- İlk olarak kalamarın iç organlarını kuyruk kısmından çekerek çıkarın. Uç kısmından tuttuğunuz kalamarın dış kısmındaki deriyi hızlı bir şekilde çekerek çıkartın.
- Üzerinde kalan zar tabakasını sıyırmak için bıçağın ters kısmıyla üzerinden bir kez geçin.
- Eğer yumuşak değilse kalamarınız, yumuşaması için sütün içinde biraz daha bekletin.
- İç harcı için soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
- Zeytinyağını bir tavada kızdırıp, soğanları ve sarımsakları ekleyin.
- Dereotu ve ıspanağı da ekleyip 2-3 dakika daha tavada çevirin. Ardından ocaktan alıp içine ekmek kırıntısını, peyniri, tuzu ve karabiberi ekleyin ve harmanlayın.
- Sütten aldığınız kalamarları kağıt havluyla kurulayın. Sonrasında içine ıspanaklı harcı doldurup ağzını bir kürdan yardımıyla kapatın.
- Dolmaları varsa ızgarada yoksa ızgara çizgili döküm tavada 10-15 dakika civarı pişirin.
- İşte kalamar dolmamız hazır! Herkese afiyet olsun.