Ev yapımı granola tarifi: Lezzetli ve sağlıklı bir atıştırmalık
MALZEMELER
- 3 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı karışık kuru meyve (üzüm, kuru kayısı, kuru yaban mersini vb.)
- 1 su bardağı doğranmış kuru yemiş (badem, fındık, ceviz vb.)
- 1/4 su bardağı bal veya akçaağaç şurubu
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ (hindistancevizi yağı, zeytinyağı vb.)
- 1 çay kaşığı vanilya özütü
- 1/2 çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
- Bir tutam tuz
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Fırını 170°C'ye (340°F) ısıtın ve fırın tepsisini yağlayın veya yağlı kağıt serin.
- Yulaf ezmesini bir büyük kaseye alın. Üzerine karışık kuru meyve ve doğranmış kuru yemişleri ekleyin. Karıştırın.
- Ayrı bir küçük kasede bal veya akçaağaç şurubu, sıvı yağ, vanilya özütü, tarçın (varsa) ve tuzu karıştırın.
- Islak malzemeleri kuru malzemelerin üzerine dökün ve iyice karıştırın, tüm malzemelerin kaplanmasını sağlayın.
- Hazırladığınız karışımı yağlanmış fırın tepsisine yayın. Eşit bir tabaka oluşturun.
- Granolayı önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Ara ara karıştırarak granolanın eşit şekilde kızarmasını sağlayın.
- Fırından çıkardıktan sonra granolayı soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra hava geçirmez bir kavanoza veya saklama kabına aktarın.
- Ev yapımı granolanızı kahvaltılarda yoğurt veya süt ile tüketebilir, atıştırmalık olarak ara öğünlerde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun!