Beyti kebabı tarifi: En pratik yöntemle sofralarınızı şenlendirecek
MALZEMELER
- 3 adet yufka
Harcı için:
- 500gr yağlı kıyma
- 1 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- Maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon ve karabiber
- 1.5 tatlı kaşığı toz biber
Üzeri için ;
- 1 kase yoğurt
Sos için:
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI
- Harcı için kıymayı yoğurma kabına alın ve üzerine ince ince doğranmış biber, maydanoz ve soğanı ekleyin.
- Baharatları da ekledikten sonra iyice yoğurun. Yufkanın birini alıp kenarlarından katlayıp kare şeklini verin.
- Kıymalı harçtan üç yufkaya yetecek şekilde ayırdıktan sonra iki yemek kaşığı tereyağı erittikten sonra harcı koyacak yere sürün.
- Yufkanın ucuna kıymayı koyup sıkıca rulo yapın. Diğer yufkalara da aynı işlemi yaptıktan sonra bıçakla orta büyüklükte kesin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- 200 derece ırında kızarana kadar pişirdikten sonra kebabı servis tabağına alın ve üzerine yoğurt gezdirin.
- Sosu için ise; tereyağını erittikten sonra salça ve karabiberle iyice karıştırın. Bu sosu yoğurdun üzerine gezdirin.