Et severler için nefis güveçte kuzu incik tarifi
MALZEMELER
- 6 adet kuzu incik
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 10 adet arpacık soğan
- 1 çay bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 1 kg karışık mantar
- 5 adet küçük boy taze patates
- 2'şer adet siyah havuç ve kabak
- 1 adet taze acı kırmızıbiber
- 2 adet kırmızı biber
- 4 adet sarı biber
- 4 adet defne yaprağı
Sosu için:
- 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
- 2 çorba kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1'er çay kaşığı karabiber ve tuz
- 1 su bardağı süt
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Yarısı ile kuzu inciklerin her tarafını iyice ovalayın.
- Daha sonra ısıtılmış döküm tavada mühürleyin ve güvece alın.
- Tavada kalan zeytinyağlı karışımı sos yapmak için tavayı kenara alın.
- Temizlenmiş arpacık soğanları da güvece ekleyin.
- 1 çay bardağı sıcak su ile salçayı karıştırın ve malzemenin üzerine gezdirin.
- Kapağını kapatıp, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 1.5 saat pişirin.
- Mantarları fırçalayıp, üzerilerini temizleyin.
- Patatesleri kabuklu olarak bırakıp kalan sebzeleri yıkayıp, kabaca doğrayın.
- Kalan zeytinyağlı karışım ile tüm sebzeleri harmanlayıp güvece alın.
- Defne yaprağı ekleyip karıştırın. Yeniden kapağı kapalı olarak fırına verin ve 1 saat pişirin.
- Sos için kenara aldığınız tavaya üzüm sirkesi ekleyip, tavayı spatula yardımıyla sıyırın.
- Un, hardal, zeytinyağı, karabiber ve süt ekleyip karıştırın.
- Ocağa oturtup, karıştırarak bir- iki çevirin ve ocaktan alın.
- Tuz ilave edip karıştırın. Sosu kuzu incikle birlikte servis yapın.