Etli bezelye yemeği tarifi: Eşsiz bir lezzet...
MALZEMELER
- 1 su bardağı kuru bezelye
- 250 gram dana kuşbaşı et
- 1 büyük soğan (doğranmış)
- 2 domates (rendelenmiş veya küp doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay kaşığı toz şeker
- Tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı su
- Garnitür için: 2-3 patates (küp doğranmış), 2-3 havuç (halka doğranmış), tuz, karabiber, sıvı yağ
YAPILIŞI
- Kuru bezelyeyi bir gece önceden suya yatırarak bekletin. Beklettikten sonra süzün.
- Bir tencereye sıvı yağı ekleyin ve ısınınca doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine kuşbaşı doğranmış dana etini ekleyip suyunu salıp çekene kadar kavurun.
- Ardından rendelenmiş veya küp doğranmış domatesi, salçayı, ezilmiş sarımsağı, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun.
- Daha sonra bezelyeleri ve suyu ekleyin. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte bezelyeler yumuşayana kadar pişirin. (Yaklaşık 30-40 dakika)
- Bezelyeler pişerken, garnitür için ayrı bir tavada küp doğranmış patates ve halka doğranmış havuçları sıvı yağ, tuz ve karabiber ile kızartın veya fırında pişirin.
- Etli bezelye yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alın. Servis yaparken üzerine kızarmış patates ve havuç garnitürünü ekleyerek sıcak servis yapın.