Ev yapımı beyti kebabı tarifi: Akşam yemeklerinin yıldızı
MALZEMELER
- 500 gram kıyma (dana veya kuzu tercih edebilirsiniz)
- 4 yemek kaşığı galeta unu veya ekmek içi
- 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 1 soğan
- Tuz, karabiber, kimyon
- 4-6 adet lavaş veya yufka
- Yarım su bardağı sıvı yağ veya eritilmiş tereyağı
Sos için:
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için:
- Domates sosu
- Biber salçası
- Pul biber
- Tereyağı
YAPILIŞI
- İlk olarak kıymayı bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğanı, ezilmiş sarımsakları, galeta ununu veya ekmek içini, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyin. İyice yoğurun.
- Hazırladığınız kıymalı harçtan parçalar alıp, ince şekilde açtığınız lavaş veya yufkaların üzerine yayın.
- Yufkaları rulo şeklinde sarın ve ortadan ikiye kesin.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Bir kasede yoğurt, ezilmiş sarımsak ve tuzu karıştırarak sosu hazırlayın.
- Pişen beytileri servis tabağına alın. Üzerlerine yoğurtlu sosu ve isteğe bağlı olarak domates sosu ve biber salçasını gezdirin.
- Son olarak tereyağında pul biberi kızdırarak beytilerin üzerine dökün. Servis yapın. Afiyet olsun!