Evde Nefis Tantuni Tarifi - En Kolay ve Lezzetli Tantuni Nasıl Yapılır, Malzemeleri Nedir?
MALZEMELER
ET TANTUNİ MALZEMELERİ
- 450 gram zırhtan geçirilmiş kuzu eti ya da kuşbaşı
- 50 gram kuyruk yağı
- Yarım su bardağı su
- 3 Yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan (Piyazlık doğranmış)
- Tuz
- Pul biber
- Sumak
- Biber turşusu
- Domates (Küp doğranmış)
- Sumak
- Maydanoz
- Lavaş
TAVUK TANTUNİ MALZEMELERİ
- 500 gram tavuk göğsü
- Kalan malzemeler, - kuyruk yağı hariç - et tantuni malzemeleri ile aynıdır.
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
ET TANTUNİ YAPILIŞI:
- Klasik tantuni yapılışında sac tava önemli bir yer tutar, bu yüzden bulabilirsek sac tava ile tantuniyi yapmaya başlayalım.
- Sac tavanın içerisine kuyruk yağı eriterek tantuni yapılışına başlıyor.
- Bunun ardından, olmazsa olmaz tantuni malzemelerinden sıvı yağı sac tavaya ilave ediyoruz.
- Kırmızı toz biberi de ekleyip etleri kavuruyoruz.
- Etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam ediyoruz.
- Bu sırada, biraz su, pul biber ve tuz ilave ediyoruz.
- Hemen ardından lavaşlarımızı da çıkartıyoruz ve pişmeye devam eden etlerimizin üzerine koyup yumuşamalarını sağlıyoruz.
- Lavaşlarımızın yumuşamasını beklerken piyazlık doğranmış soğanımızı sumakla iyice karıştırıp ovuyoruz ve suyunu güzelce salmasını bekliyoruz.
- En son aşamaya geldik... Lavaşların içerisine tantuniyi alıp ekliyoruz. Dilim domates, biber turşusu ve sumaklı soğanı da eklemeyi unutmuyoruz.
- Evde nefis ve lezzetli tantuniniz hazır. Afiyet olsun.
TAVUK TANTUNİ YAPILIŞI:
- Tavuk tantuni yapılışı da et tantuni yapılışı ile aynıdır.
- Ana malzeme olan etin yerini tavuk alırken kuyruk yağı kullanılmamaktadır.
- Bundan dolayı, tavuk tantuni yaparken et tantuni yapılışı yönteminden yararlanabilirsiniz.