Kadınbudu köfte tarifi: Eşsiz lezzetiyle ana yemeklerin vazgeçilmezi
MALZEMELER
- 400 gram az yağlı dana kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 3 çay bardağı su (pirinci haşlamak için)
- 1 büyükçe kelle soğan
- 1 yumurta
- 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 yemek kaşığı ceviz kırıntısı
- 1'er çay kaşığı tepeleme pul biber, karabiber, tuz, yenibahar
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Köfteyi bulamak için:
- Galeta unu yada un
- 2 yumurta
YAPILIŞI
- Önce 3 çay bardağı sütü kaynatıp pirinçleri yıkayıp içine atalım altını kısıp pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyu kaldıysa süzüp soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta 3 kaşık zeytinyağ kıymanın yarısı ve incecik doğradığımız soğanı ekleyip arada karıştırarak kıyma suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım ılısın.
- Ilıyınca pirinci kıymanın kalanını ve tüm malzemeyi ekleyip güzelce yoğuralım.
- Yumurtadan küçük parçalar koparıp oval şekil verelim.
- Önce galetaya sonra çırpılmış yumurtaya batırıp kızgın yağda kızartalım.
- Orta ateşte kızartın, yaklaşık 3 dakikada hazır olacaktır.