Kadınbudu köfte tarifi ve yapılışı: Kadınbudu köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MALZEMELER
- 600 gram köftelik az yağlı kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Tuz
YAPILIŞI
- 600 gr kıymayı iki eşit parçaya bölün.
- Kıymanın yarısını 2 ya da 3 yemek kaşığı su ile kavurun.
- Kıymalar kavrulmaya yakınken, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğanı da tavaya ekleyin.
- Yaklaşık 1 – 2 dakika kavurduktan sonra ocağını altını kapatarak kıymayı soğutun.
- Kadınbudu köftenin ana malzemesi lan pirinci ayrı bir tencerede haşlayın ve süzün.
- Çiğ kıymayı, kavrulmuş kıymayı, yumurtayı ve pirinci yoğurma kabına koyun. Baharatlarınızı da ekleyerek yoğurmaya başlayın.
- Köfte harcınız hazır hale geldikten sonra dinlenmesi ve çekmesi için yaklaşık 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
- 2 saat dinlenen köfte harcınızı elinizle şekillendirin.
- Kızartma için 1 adet yumurtayı çırpın. Galeta unu ve buğday ununu da ayrı bir kapta karıştırın.
- Şekil verdiğiniz köfteleri ilk önce yumurtaya bulayın ardından da una bulayın.
- Köfteleri kızgın yağ içinde iki tarafı da eşit şekilde kızarana kadar kızartın.
- Ardından servis edin.