Kıbrıs köftesi tarifi: İftarda aradığınız lezzet...
YAPILIŞI
Malzemeler:
- 500 gr kıyma (tercihen kuzu ya da dana)
- 1 adet soğan (rendelenmiş)
- 2 dilim bayat ekmek (ufalanmış)
- 1/2 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1/2 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1/2 çay bardağı ince doğranmış maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
- Bayat ekmekleri sütle ıslatıp, iyice sıkın.
- Kıyma, soğan, ekmek içi, zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, maydanoz ve ceviz içini bir kaba koyun.
- Üzerine yumurtayı ekleyin ve tüm malzemeyi iyice yoğurun.
- Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, avuç içinde yuvarlayarak şekil verin.
- Kızgın yağda, her iki tarafı altın rengini alana kadar kızartın.
- Kızaran köfteleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün.
Yanında yoğurt ya da salata ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!