Kilis tava tarifi: Lezzetiyle damaklarda şenlik
MALZEMELER
1 adet domates
1 adet kapya biber
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığından az karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 adet patates
Tuz
Yarım kilo kıyma
AŞÇININ NOTU
YAPILIŞI
- Kıymayı bir kaba koyun.
- Domates, biber, soğanı rondodan geçirin.
- Üzerine tuz, karabiber, kimyon, kekik ekleyin.
- Bu karışımı kıymaya ilave edin.
- Kıymaya 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin ve yoğurun.
- Patatesi soyun ve halkalar halinde kesin ve tuzlayın.
- Pişireceğiniz fırın tepsisini yağlayın.
- Patatesleri, tepsiye zemin oluşturacak şekilde yerleştirin.
- Üstüne yoğurduğunuz kıymayı yayın.
- Havuç dilimi olacak şekilde 8 parça halinde kesin.
- Ardından biber ve domates ekleyerek süsleyin ve folyo ile üstünü iyice sarın.
- Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika ile 1 saat arası kadar 200 derecede pişirin.
- Daha sonra üstünün de kızarması için folyoyu çıkartarak pişirin.
Afiyet olsun!