Lahmacun tarifi: Bir daha dışarıda yemek istemeyeceksiniz...
MALZEMELER
Hamur:
- 500 gram un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
- Yarım paket yaş maya (veya 1 tatlı kaşığı kuru maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç Harcı:
- 300 gram kıyma
- 2 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
Üzeri İçin:
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Domates ve yeşillikler (marul, maydanoz, vs.)
YAPILIŞI
- İlk olarak hamuru hazırlamak için, unu derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açın.
- Yağı, yoğurdu, suyu, tuzu ve mayayı ekleyin. İyice yoğurun ve ele yapışmayan bir hamur elde edin.
- Hamuru örtün ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.
- Hamur dinlenirken iç harcı hazırlayın. Soğanları rendeleyin, sarımsakları ezin.
- Kıyma, soğan, sarımsak, salçalar, tuz ve baharatları bir kasede karıştırın.
- Dinlenen hamuru 10 eşit parçaya bölün ve her parçayı ince bir şekilde açın.
- Lahmacunları fırın tepsisine yerleştirin. Her bir lahmacunun üzerine iç harcı yayın.
- 200°C önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-15 dakika pişirin, lahmacunlar altları kızardığında hazır olur.
- Piştikten sonra sıcakken üzerlerine sıvı yağ sürün.
- Lahmacunları domates ve yeşilliklerle servis yapın.